Cum
İTÜ EMK SolidWorks Eğitimi
Nis 27 @ 16:00 – 19:00

İTÜ EMK aracılığı ile TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar A.Ş. (SolidWorks Türkiye Distribütörü) tarafından 18-19 ve 26-27 Nisan tarihlerinde toplam 12 saat SolidWorks Electrical eğitimi verilecektir. Eğitim İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi 5202 no’lu amfide 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sal
Tanışma Toplantısı ve Çayı
Eki 9 @ 17:00 – 18:45
Cts
Tanışma Kahvaltısı
Eki 13 @ 10:00 – 12:30

Doğanın büyüsünün, lezzetle buluştuğu bir mekân olan Atakoru’da bir kahvaltıda isteyeceğin her şey var! İtü Elektrik Mühendisliği Kulübü’nün samimi ortamında çaylar eşliğinde ettiğimiz sohbetler içinizi ısıtacak 🙂 Birbirimizi daha iyi tanımak için seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız 🙂

Kahvaltı için kayıt formu: https://goo.gl/forms/06cyJSAF3PPBohwp1
Kahvaltı ücreti: 35 TL

Cumartesi günü saat 9.30’da Arı Kapı veya Vadi Kapı’da buluşalım 🙂

Per
Sektörden Fakülteye-Özkan DALKILIÇ
Eki 25 @ 17:00 – 18:30
Pts
Sektörden Fakülteye-Utku Korkmaz @ Elektrik Mühendisliği Bölüm Toplantı Salonu
Kas 26 @ 17:00 – 18:00

Kasım ayı Sektörden Fakülteye etkinliğimizde 26 Kasım Pazartesi günü Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunlarımızdan Utku Korkmaz bizlerle beraber olacak. Kendisinin tecrübelerini, yaşadıklarını ilk ağızdan duymak ve bölümle, sektörle, iş hayatıyla ile alakalı aklınıza takılan her şeyi sormak için haftaya sizleri Sektörden Fakülteye etkinliğine bekliyoruz.

Per
Elektrikli Araçlar Zirvesi 2018 @ İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Kas 29 @ 09:30 – Kas 30 @ 17:00

Çar
Teknoloji Seminerleri: Deep Learning @ İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi
Ara 12 @ 17:30 – 19:00

⚡⚡⚡Teknoloji seminerlerimize bir yenisi daha eklendi! Bu çarşamba Deep Learning Türkiye kurucu ortağı Sayın Merve Ayyüce Kızrak’ın katılımı ile gerçekleştireceğimiz Deep Learning konulu seminerimize tüm teknoloji meraklılarını saat 17.30’da Elektrik-Elektronik Fakültesi’ne bekliyoruz ⚡⚡⚡

Çar
Sektörden Fakülteye Şirketler: ASELSAN
Ara 19 @ 16:00 – 18:30

İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü olarak her ay düzenli olarak Sektörden Fakülteye çatısı altında yaptığımız iki etkinliğimizden Sektör Şirketleri etkinliğimizde Aralık ayı konuğumuz Aselsan.

Aselsan UGES (Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri) Sektör Başkanlığı’ndan Donanım Tasarım Yöneticisi Berkan Çakır ve Elektrik Motor Tasarım Mühendisi Nezih Gökhan Özçelik bizlerle olacak.

Etkinlik 19 Aralık saat 16.00’da İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Ömer Korzay Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Etkinliğe katılım için form doldurmak GEREKLİ ve YETERLİDİR.

Form linki: https://goo.gl/forms/y1etyoxLk4AnYZEB2

Mar
Cum
9. TEMİZ ENERJİ GÜNLERİ @ İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi
Mar 15 all-day

2011 yılından beri gerçekleşmeye devam eden Temiz Enerji Günleri, bu sene 9. defa yenilenebilir enerji alanındaki yetkin kişileri, konuyla ilgili önemli çalışmalar yapan akademisyenleri, öğrencileri ve ilgi duyan herkesi bir araya getirmeyi hedefliyor. Karbon kaynaklı üretim yerine yenilenebilir, sürdürülebilir ve daha temiz olan rüzgâr, güneş, dalga ve jeotermal gibi enerji kaynaklarının kullanımı hakkında katılımcıları bilinçlendirmek, dünya ve ülkemiz açısından potansiyelini değerlendirmek, bu alandaki yatırımlara dikkat çekmek ve geleceğimize ışık tutmak amaçlanmaktadır. Konuyla ilgilenenlerin fikir alışverişinde bulunabileceği etkinliğimizde, katılımcıların bireysel yorum yapabilmeleri hedeflenmektedir. Etkinlik sırasında gerçekleştirilecek ‘Atölye Çalışmaları’ ile katılanlara konuyla ilgili farklı bakış açıları kazandırmak istenmektedir. Bunun yanı sıra son yıllarda yenilenebilir enerji teknolojisinin gelişimi ve uygulama alanları ele alınacaktır.

9. Temiz Enerji Günleri etkinkliğimize hepinizi bekliyoruz.

Kayıt için: http://teg.itu.edu.tr/

Mar
Sal
AB destekli bilimsel araştırma projesi GReSBAS, Çalıştay programı ile 19 Mart’ta İTÜ EEF Ömer Korzay Konferans Merkezi’nde @ Ömer Korzay Konferans Salonu
Mar 19 @ 14:00 – 17:15

Grid Responsive Society Through Building Automation System – Bina Otomasyon Sistemleri ve Şebeke Etkileşimli Toplum

Nisan 2016’da başlangıç verilen GReSBAS projesi, Nisan 2018’de İstanbul’da 4 ev ve 12 kullanıcı ile başlanılan pilot uygulamasında 1 yılını doldurarak tamamlanıyor. Proje lansmanının yapılacağı ve sektörden katılımcıların sunumlarıyla tamamlanacak GReSBAS Çalıştay’ında; Türkiye ve Portekiz’deki proje uygulamaları ve geliştirmeleri tanıtılarak proje çıktıları sunulacak.

GReSBAS bina otomasyon-akıllı sayaç teknolojileri ve ileri oyunlaştırma tekniklerinden faydalanarak, kullanıcıları elektrik enerjisini daha verimli ve etkin kullanmaya teşvik ediyor. Özellikle, puant talebi azaltarak ve sistemdeki aşırı yüklenmeleri gidererek dağıtım şebekelerine fayda sağlayabilecek Talep Yönetimi programlarını uyguluyor. GReSBAS, oyunlaştırılmış kullanıcı dostu web uygulaması ile, ev sakinlerini eğlenirken tasarruf etmeye ve çevreye olan etkilerini iyileştirmeye teşvik etmekte.

İTÜ yürütücülüğündeki projede, Türkiye’den endüstriyel proje ortağı MAKEL Şirketler Grubu ve Portekiz’den bilimsel araştırma kurumu INESC TEC tecrübeleri ve alanında uzman ekipleriyle yer alıyorlar ve katkı sağlıyorlar.

GReSBAS web uygulaması: http://tr.gresbas.eu/