ETKİNLİK TAKVİMİ

19-21 Şubat 2015’te Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan etkinlik süresince Alldesign farklı disiplinlerden pek çok dahi ismi ağırlayacak. Alldesign 2015; nanoteknoloji, robotik, bilgi telekomünikasyon teknolojileri, yapay zeka başta olmak üzere gelişen teknolojilerin, tasarımın her alanına inovatif yaklaşımlar kazandıracağı öngörüsüyle,gelişen teknolojileri etkinlik platformuna taşıyarak, tasarım dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda fark yaratıyor.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 7500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan tasarım sektörünün Türkiye’deki ilk b2b platformu olan Yaratıcı Endüstriler ve Gelişen Teknolojiler Fuarı’nda tasarım dünyasındaki yenilikler kullanıcısına ulaşıyor, katılımcılar yeni iş birliktelikleri yapıyor. İç mimari ve dekorasyon ürünleri tasarımcıları ve üreticileri, mimari proje ofisleri, teknolojik ürün tasarım firmaları, dijital tasarımcılar, kumaş, duvar kaplamaları, halı ve diğer yer kaplamaları desen tasarımcıları, aydınlatma ve aksesuarları tasarımcıları ve üreticilerinin yanı sıra STK ve sektörel yayınların da yer aldığı fuarda tasarım dünyasının son trendleri bir arada olacak.
alldesign 2015 Fuar bileti satın almak için tıklayın.
alldesign 2015 Konferans bileti satın almak için tıklayın.
Kaynak : http://alldesignistanbul.com/tr/

Uluslararası Endüstriyel Otomasyon Fuarı
21 yıldır aralıksız düzenlenen OTOMASYON Fuarı, kuşkusuz ki Türk endüstrisinin heyecanla beklediği en önemli fuar. Otomasyon alanında her türlü yeniliğin görülebildiği yegane adres.
Fuar esnasında düzenlenecek olan Endüstriyel Etkinlikler Zirvesinde, akademisyen ve uzmanların teorik ve de uygulamaya yönelik sunumlar gerçekleştirmesi, fuarın aynı zamanda sektörün zirvesi olma özelliğinide pekiştirmesini sağlamaktadır.
OTOMASYON Fuarı; bu sene de endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılan tüm teknolojik gelişmeler ve yeni hizmetler ile 4 gün boyunca görebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz dinamik bir platform olmaya devam ediyor.
Fuar 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecektir.
Ayrıntılı bilgi için;
http://www.win-fair.com/docs/2015/brosur/Automation2015_Brosur_A4_TR.PDF

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ile, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) ve Küresel Rüzgar Enerji Konseyi (GWEC)’in ortaklaşa düzenledikleri Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi (IWPC 2015), 31 Mart – 02 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center’da gerçekleştirilecektir.
Ayrıntılı bilgi için www.iwpc2015.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
Program
31 March 2015, Tuesday | |
TIME | MAIN HALL |
09:00 – 19:00 | REGISTRATION |
09:00 – 21:30 | EXHIBITION |
14:00 – 14:15 | OPENING ENTERTAINMENT |
14:15 – 15:30 | FORMAL CONGRESS OPENING CEREMONY Opening Speech by Turkish Wind Energy Association (TWEA) Opening Speech by European Wind Energy Association (EWEA) Opening Speech by Global Wind Energy Council (GWEC) Opening Speech by IWPC 2015 Congress Chair O pening Speech by Minister of Energy and Natural Resources, Republic of Turkey |
15:30 – 16:00 | FORMAL EXHIBITION OPENING CEREMONY |
15:30 – 16:00 | COFFEE BREAK |
16:00 – 16:15 | ENTERTAINMENT |
16:15 – 18:00 | MINISTRIAL SESSION Chaired by Minister of Energy and Natural Resources, Republic of Turkey and with participation of Invited Energy Ministers |
18:15 – 18:30 | ENTERTAINMENT |
18:30 – 21:30 | OPENING RECEPTION (TURKISH NIGHT) |
01 April 2015, Wednesday | ||||
TIME | HALL 1 | HALL 2 | HALL 3 | |
09:00 – 09:15 | ENTERTAINMENT | |||
09:15 – 10:00 | PLENARY LECTURE | |||
10:00 – 10:30 | COFFEE BREAK | |||
10:30 – 12:00 | PARALLEL SESSION 1 | PARALLEL SESSION 2 | PARALLEL SESSION 3 | |
12:15 – 14:00 | LUNCH | |||
14:00 – 15:30 | PARALLEL SESSION 4 | PARALLEL SESSION 5 | PARALLEL SESSION 6 | |
15:30 – 16:00 | COFFEE BREAK | |||
16:00 – 17:30 | PARALLEL SESSION 7 | PARALLEL SESSION 8 | PARALLEL SESSION 9 | |
16:00 – 17:30 | STAND PARTIES | |||
18:00 – 22:00 | CONGRESS DINNER |

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 9-10-11 Nisan 2015’ te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde dokuzuncusu düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Kayıt tarihi son olarak 7 nisan olup, kayıtlarınızı www.ituro.itu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: www.ituro.itu.edu.tr
9-11 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde bu yıl 8.si düzenlenecek olan Solarex İstanbul- Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda güneş enerjisi kaynakları ve güneş enerjisi piyasaları tüm boyutları ile değerlendirilecek.En son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği ve yeni ürünlerin profesyonel ziyaretçilere sergilenebileceği fuara katılım ve program ile ilgili detaylı bilgiye web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bilet : http://www.solarexistanbul.com/e-bilet/
Web : http://www.solarexistanbul.com

Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi, 21-24 Ekim 2015 tarihlerinde elektrik sektörünün en önemli buluşmasına ev sahipliği yapıyor
Meslek alanımıza ilişkin gelişmelerin izlenmesi, üniversiteler ile sanayi arasında işbirliğinin sağlanması, mühendislik uygulamalarının ve etkileşim içinde bulunan diğer alanlardaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulması, değerlendirilmesi ve tartışılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilki 2009 yılında 1024 kişinin katılımıyla; ikincisi 2011 yılında 1348 kişinin katılımıyla; üçüncüsü 2013 yılında 4476 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Etkinliklerin bir yenisi 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde IV. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi adı altında düzenlenecektir.
Ayrıntılı bilgi >>
Kongre ile eşzamanlı gerçekleştirilecek Sergi ile ülkemizin bir çok bölgesinden elektrik, elektronik, enerji, otomasyon, aydınlatma alanında faaliyet gösteren sektör profesyonellerinin katılımı sağlanacak, teknolojik gelişmeler katılımcılar ile buluşacaktır.
Bildiri Takvimi Belirlendi
Kongre kapsamında gerçekleştirilecek VIII. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu, III. Yapı Elektronik Sistemleri
Sempozyumu,II. Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu etkinliklerinde sunulmak üzere gönderilecek bildirilere
ilişkin önemli tarihler aşağıda yer almaktadır.
Bildiri gönderilme tarihi 30 Nisan 2015
Bildiri değerlendirme sonuçları 31 Mayıs 2015
Düzeltilmiş bildirilerin gönderilmesi 15 Haziran 2015
Bildiri yazım kuralları Ayrıntılı bilgi >>

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ”7.Temiz Enerji Günleri”(TEG’17) için geri sayım başladı !
Her yıl gücüne güç katan TEG, sektör-öğrenci-akademisyen arasında köprü vazifesi üstlenmektedir.
Sektördeki gelişmeleri takip edebileceğiniz, temiz enerjinin geleceğini çözümleyebileceğiniz, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık kazanacağınız ve Türkiye’deki durum ile globaldeki durumu kıyaslama fırsatı elde edebileceğiniz TEG’17 da bu sene rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, enerji ve inovasyon, enerji piyasası ve ticareti, elektrikli araçlar, enerji yönetimi-verimliliği ve diğer alternatif enerji kaynakları(dalga enerjisi, nükleer enerji, hidrojen enerjisi, jeotermal enerji, biyokütle enerjisi) konuları ele alınacak olup ”yüzde yüz yenilenebilir enerji mümkün müdür ?” sorusunun cevabını alacaksınız.
Sektör liderlerinin katılacağı bu etkinliğe yenilenebilir enerji kaynakları hakkında ilgi duyan herkesi 9-10-11 Mart 2017 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültürel Merkezi’ne bekliyoruz.
Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için etkinliğimizin web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.