ETKİNLİK TAKVİMİ

Fuar Hakkında
- Tarih: 16 – 19 Nisan 2015I
- Fuar Alanı: İstanbul Fuar Merkezi Hall 9 – 10
- Ziyaret Saati: 10:00 – 19:00
- Alan Ölçüsü: 10.000 m²
- Katılımcı Sayısı: 250
- Ziyaretçi Sayısı: 10.000
Katılımcı Profili
- Endüstriyel Aydınlatma
- Dış alan Aydınlatması
- Mağaza Aydınlatması
- Aydınlatma Aksesuarları
- Bina Otomasyon Sistemleri
- LED Teknolojileri
Ziyaretçi Profili
- Elektrik Mühendisleri
- Mimarlar
- İç Mimarlar
- Aydınlatma Tasarımcıları
- Endüstri Ürünleri Tasarımcıları
- İşletme Tesis Teknik Müdürleri
- Aydınlatma Ürünleri Temsilcileri ve Dağıtımcıları
- Perakende, Zincir Mağaza İşletmecileri ve Yetkilileri
- Akademisyenler ve Öğrenciler
- Meslek Odaları, İlgili Dernek, Federasyon, Birlik Üyeleri
- Bakanlıklar ve Yerel Yönetimlerin Yetkilileri
Kolay Ulaşım Için Bilgiler: http://www.istanbullight.com/assets/img/content/anasayfa/popup.jpg

19-21 Şubat 2015’te Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan etkinlik süresince Alldesign farklı disiplinlerden pek çok dahi ismi ağırlayacak. Alldesign 2015; nanoteknoloji, robotik, bilgi telekomünikasyon teknolojileri, yapay zeka başta olmak üzere gelişen teknolojilerin, tasarımın her alanına inovatif yaklaşımlar kazandıracağı öngörüsüyle,gelişen teknolojileri etkinlik platformuna taşıyarak, tasarım dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda fark yaratıyor.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 7500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan tasarım sektörünün Türkiye’deki ilk b2b platformu olan Yaratıcı Endüstriler ve Gelişen Teknolojiler Fuarı’nda tasarım dünyasındaki yenilikler kullanıcısına ulaşıyor, katılımcılar yeni iş birliktelikleri yapıyor. İç mimari ve dekorasyon ürünleri tasarımcıları ve üreticileri, mimari proje ofisleri, teknolojik ürün tasarım firmaları, dijital tasarımcılar, kumaş, duvar kaplamaları, halı ve diğer yer kaplamaları desen tasarımcıları, aydınlatma ve aksesuarları tasarımcıları ve üreticilerinin yanı sıra STK ve sektörel yayınların da yer aldığı fuarda tasarım dünyasının son trendleri bir arada olacak.
alldesign 2015 Fuar bileti satın almak için tıklayın.
alldesign 2015 Konferans bileti satın almak için tıklayın.
Kaynak : http://alldesignistanbul.com/tr/
Jeotermal enerji hariç yenilenebilir enerji kaynaklarının hepsinin temelinde, meteorolojik değişkenlerin varlığı bulunmaktadır. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Enerji Meteorolojisi Çalıştayı öncesinde, yenilenebilir enerji projelerindeki farklı disiplinlerden çalışanları biraraya getirecek ve bu disiplinlerin tamamıyla ilgili eğitimin verileceği bir kurs programı hazırlanmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Rüzgar, Güneş ve Hidroelektrik Enerjisi Kursu”nda Meteoroloji, Elektrik, Makine ve İnşaat mühendisliği dallarında uzmanların verecekleri derslerle, kursiyerlerin mühendislik bilgileriyle donatılması amaçlanmaktadır. Bu sebeple adı geçen kurs, konuya ilgi duyan bütün mühendislerin, yatırımcıların ve yenilenebilir enerji uygulayıcılarının katılımınına açık olacaktır.
Hidroelektrik Enerjisi Kurs Programı
Öğrenci Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/ogrenci/
Kursiyer Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/kursiyer/
Kaynak : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/

TEG’15 9-10 Mart’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezinde
Kayıt Ol : https://www.biletino.com/event/eventdetail/1063/temiz-enerji-gunleri-2015

Tarih:
18 Mart 2015 | 09:00am – 6:00pm
Konum:
Istanbul Congress Center (ICC) B2, Çamlıca Hall Taşkışla Caddesi Harbiye 34367 İstanbul, Türkiye
Kayıt:
http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/kayit.html
Program:
Zaman | |
---|---|
9:00 am – 10:00 am | Kayıt ve Tanışma Kahvaltısı |
10:00 am – 10:15 am | Intersolar Tarafından Açılış ve Hoşgeldiniz Konuşması |
10:15 am – 11:00 am | Ana Konuşmacı: Türkiye’de Sürdürülebilir Bir Güneş Enerjisi Pazarının Geliştirilmesi – Önemli Konular ve Sonraki Adımlar |
11:00 am – 11:30 am | Pazarın Son Durumu: Türkiye PV Pazarındaki Mevcut Eğilimler ve Zorluklar
|
11:30 am – 12:00 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 1: Yasal Altyapı
|
12:00 pm – 12:30 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 2: Konseptten İşletmeye
|
12:30 pm – 2:00 pm | Öğle Yemeği ve Karşılıklı Görüşmeler |
2:00 pm – 3:00 pm | Panel Tartışma: Türkiye’de Güneş Enerjisi Finansmanı – Bölgesel Detaylar ve Ön Koşullar
|
3:00 pm – 3:30 pm | Türkiye’deki PV Santralleri: Pratik Bir Yaklaşım
|
3:30 pm – 4:00 pm | Bir İş Fırsatı Olarak Yerel İçerik Gereksinimleri
|
4:00 pm – 4:30 pm | Kahve Arası ve Karşılıklı Görüşmeler |
4:30 pm – 5:00 pm | Dönüm Noktasındaki Güneş Enerjisi: Tarife Garantili Sistemden, İç Tüketim ve Güneş Enerjisi İhaleleri
|
5:00 pm – 6:00 pm | Türkiye’nin Güneş Enerjisi Alanındaki Geleceği: Sürdürülebilir bir Endüstri Oluşturmanın Esasları
|
6:00 pm | Karşılıklı Görüşmeler ve Kapanış |
Kaynak : http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/hizli-bilgiler.html

Uluslararası Endüstriyel Otomasyon Fuarı
21 yıldır aralıksız düzenlenen OTOMASYON Fuarı, kuşkusuz ki Türk endüstrisinin heyecanla beklediği en önemli fuar. Otomasyon alanında her türlü yeniliğin görülebildiği yegane adres.
Fuar esnasında düzenlenecek olan Endüstriyel Etkinlikler Zirvesinde, akademisyen ve uzmanların teorik ve de uygulamaya yönelik sunumlar gerçekleştirmesi, fuarın aynı zamanda sektörün zirvesi olma özelliğinide pekiştirmesini sağlamaktadır.
OTOMASYON Fuarı; bu sene de endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılan tüm teknolojik gelişmeler ve yeni hizmetler ile 4 gün boyunca görebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz dinamik bir platform olmaya devam ediyor.
Fuar 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecektir.
Ayrıntılı bilgi için;
http://www.win-fair.com/docs/2015/brosur/Automation2015_Brosur_A4_TR.PDF

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 9-10-11 Nisan 2015’ te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde dokuzuncusu düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Kayıt tarihi son olarak 7 nisan olup, kayıtlarınızı www.ituro.itu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: www.ituro.itu.edu.tr

1994 yılından itibaren düzenlenmekte olan ve enerji sektöründe konuyla ilgili yaklaşık 16.000 yerli ve yabancı katılımcı tarafından düzenli olarak takip edilen ICCI Fuar ve Konferansı’nın 21.’si geliştirilmiş konu içeriği ile Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı adı altında 6-7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Türkiye’nin ekonomi ve sanayi başkenti İstanbul’da,İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
ICCI 2015 Broşür
Kaynak : http://www.icci.com.tr/index.asp?dili=tr

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ”7.Temiz Enerji Günleri”(TEG’17) için geri sayım başladı !
Her yıl gücüne güç katan TEG, sektör-öğrenci-akademisyen arasında köprü vazifesi üstlenmektedir.
Sektördeki gelişmeleri takip edebileceğiniz, temiz enerjinin geleceğini çözümleyebileceğiniz, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık kazanacağınız ve Türkiye’deki durum ile globaldeki durumu kıyaslama fırsatı elde edebileceğiniz TEG’17 da bu sene rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, enerji ve inovasyon, enerji piyasası ve ticareti, elektrikli araçlar, enerji yönetimi-verimliliği ve diğer alternatif enerji kaynakları(dalga enerjisi, nükleer enerji, hidrojen enerjisi, jeotermal enerji, biyokütle enerjisi) konuları ele alınacak olup ”yüzde yüz yenilenebilir enerji mümkün müdür ?” sorusunun cevabını alacaksınız.
Sektör liderlerinin katılacağı bu etkinliğe yenilenebilir enerji kaynakları hakkında ilgi duyan herkesi 9-10-11 Mart 2017 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültürel Merkezi’ne bekliyoruz.
Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için etkinliğimizin web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.