ETKİNLİK TAKVİMİ
Jeotermal enerji hariç yenilenebilir enerji kaynaklarının hepsinin temelinde, meteorolojik değişkenlerin varlığı bulunmaktadır. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Enerji Meteorolojisi Çalıştayı öncesinde, yenilenebilir enerji projelerindeki farklı disiplinlerden çalışanları biraraya getirecek ve bu disiplinlerin tamamıyla ilgili eğitimin verileceği bir kurs programı hazırlanmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Rüzgar, Güneş ve Hidroelektrik Enerjisi Kursu”nda Meteoroloji, Elektrik, Makine ve İnşaat mühendisliği dallarında uzmanların verecekleri derslerle, kursiyerlerin mühendislik bilgileriyle donatılması amaçlanmaktadır. Bu sebeple adı geçen kurs, konuya ilgi duyan bütün mühendislerin, yatırımcıların ve yenilenebilir enerji uygulayıcılarının katılımınına açık olacaktır.
Hidroelektrik Enerjisi Kurs Programı
Öğrenci Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/ogrenci/
Kursiyer Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/kursiyer/
Kaynak : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/

Tarih:
18 Mart 2015 | 09:00am – 6:00pm
Konum:
Istanbul Congress Center (ICC) B2, Çamlıca Hall Taşkışla Caddesi Harbiye 34367 İstanbul, Türkiye
Kayıt:
http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/kayit.html
Program:
Zaman | |
---|---|
9:00 am – 10:00 am | Kayıt ve Tanışma Kahvaltısı |
10:00 am – 10:15 am | Intersolar Tarafından Açılış ve Hoşgeldiniz Konuşması |
10:15 am – 11:00 am | Ana Konuşmacı: Türkiye’de Sürdürülebilir Bir Güneş Enerjisi Pazarının Geliştirilmesi – Önemli Konular ve Sonraki Adımlar |
11:00 am – 11:30 am | Pazarın Son Durumu: Türkiye PV Pazarındaki Mevcut Eğilimler ve Zorluklar
|
11:30 am – 12:00 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 1: Yasal Altyapı
|
12:00 pm – 12:30 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 2: Konseptten İşletmeye
|
12:30 pm – 2:00 pm | Öğle Yemeği ve Karşılıklı Görüşmeler |
2:00 pm – 3:00 pm | Panel Tartışma: Türkiye’de Güneş Enerjisi Finansmanı – Bölgesel Detaylar ve Ön Koşullar
|
3:00 pm – 3:30 pm | Türkiye’deki PV Santralleri: Pratik Bir Yaklaşım
|
3:30 pm – 4:00 pm | Bir İş Fırsatı Olarak Yerel İçerik Gereksinimleri
|
4:00 pm – 4:30 pm | Kahve Arası ve Karşılıklı Görüşmeler |
4:30 pm – 5:00 pm | Dönüm Noktasındaki Güneş Enerjisi: Tarife Garantili Sistemden, İç Tüketim ve Güneş Enerjisi İhaleleri
|
5:00 pm – 6:00 pm | Türkiye’nin Güneş Enerjisi Alanındaki Geleceği: Sürdürülebilir bir Endüstri Oluşturmanın Esasları
|
6:00 pm | Karşılıklı Görüşmeler ve Kapanış |
Kaynak : http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/hizli-bilgiler.html

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 9-10-11 Nisan 2015’ te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde dokuzuncusu düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Kayıt tarihi son olarak 7 nisan olup, kayıtlarınızı www.ituro.itu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: www.ituro.itu.edu.tr

1994 yılından itibaren düzenlenmekte olan ve enerji sektöründe konuyla ilgili yaklaşık 16.000 yerli ve yabancı katılımcı tarafından düzenli olarak takip edilen ICCI Fuar ve Konferansı’nın 21.’si geliştirilmiş konu içeriği ile Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı adı altında 6-7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Türkiye’nin ekonomi ve sanayi başkenti İstanbul’da,İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
ICCI 2015 Broşür
Kaynak : http://www.icci.com.tr/index.asp?dili=tr

IÇERİK
Demiryolları Cumhuriyetin ilk yıllarından İkinci Dünya Savaşının başlangıcına kadar Türkiye’nin kalkınma hamlelerinde temel bir öneme sahip olmuştur.
1950’lerden sonra Cumhuriyetin ilk yıllarının aksine karayolları geliştirilmiş, demiryolları ikinci plana atılmıştır. Karayolu taşımacılığına verilen aşırı önem, diğer taşıma türlerinin ihmal edilmesine yol açmış; yüksek maliyet, verimsiz yol kullanımı ile yatırım maliyetlerindeki artış, arazi kayıpları, gürültü ve çevre kirliliği oluşmuş; ekonomik olmayan irrasyonel yatırım kararlarıyla ülkemizde dengesiz ve çarpık bir ulaşım sistemi geliştirilmiştir.
Odamız, ulaşım ve demiryolu politikalarının geliştirilmesinin ülkemiz ulaşım politikaları için önemini vurgulamak amacıyla Elektrikli Ulaşım Sistemleri Sempozyumu ve Sergisini 07-09 Nisan 2011 tarihleri arasında Bursa ve Eskişehir de, 2. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumunu ise 14-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirmişti.
Elektrik Mühendisleri Odası 44. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde 3. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu (ERUSİS’15) EMO Eskişehir Şubemizce Eskişehir’de gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda Üniversitelerde, Kamu kurumlarında ve Endüstride bulunan araştırmacıları, uygulamacıları ve karar vericileri bir araya getirerek çalışmalarını sunmak, önerilerini paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır.
Ülkemiz ulaşım politikaları içerisinde uzun yıllardır ülke olarak değerlendiremediğimiz ve dünyadaki uygulamalara paralel olarak gelişimini sağlayamadığımız Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda yapılan plan, proje ve teknolojik üretimleri ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirmek ve bu alanda öneriler geliştirmek sempozyumun temel yaklaşımı olacaktır.
Gerçekleştireceğimiz Sempozyumun bu alanda tüm katılımcılara yararlı olacağı gibi ülkemiz ulaşım politikalarında da yol gösterici olacağına inanıyor katılımınızı ve desteğinizi bekliyoruz.
AMAÇ VE KAPSAMI
Elektrik Mühendisleri Odası 44. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde 3. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu (ERUSİS’15) EMO Eskişehir Şubemizce Eskişehir’de gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda Üniversitelerde, Kamu kurumlarında ve Endüstride bulunan araştırmacıları, uygulamacıları ve karar vericileri bir araya getirerek çalışmalarını sunmak, önerilerini paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır.
Demiryollarının serbestleşme kanunu sonrasında, sektörde yeni vizyon ve stratejilerin, kamu, sanayi, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının ortak platformda buluşturulması hedeflenmiştir. Kamu yararı gözetilerek yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılabileceği bir platform oluşturulması amaç edinilmiştir.
KONULAR
- Çağdaş Ulaşım Politikaları
- Kentsel Planlama Ve Ulaşim İlişkisi
- Kentsel Ulaşım Yatırımlarının Finansmanı
- Kentlerde İklim Dostu Ulaşım Zorunluluğu
- Engelsiz Ulaşım
- Kentiçi Ulaşım Modlarının Üstün Ve Zayıf Yönleri
- Yaya Ulaşımı
- Ulaşım Sosyolojisi
- Ülkemizdeki Ekonomik Sosyal ve Siyasal GelişmelerEkseninde Raylı Sistemlerin Gelişim Süreçleri;
- Toplumsal Yaşamda Yük ve Yolcu Taşımacılığının Öncelikleri;
- Güvenlik- Zaman ve Konfor Açısından Raylı Sistemlerin Ekonomik ve Sosyal Boyutları ile Diğer Ulaşım( Kara, Deniz ve Hava) Yollarıyla Karşılaştırılması
- Raylı Sistemlerde Teknolojik Gelişim – Mevcut Tesis ve Araçların Rehabilitasyon ve Modernizasyonu
- Demiryolları Yatırım ve İşletmeciliğinde Planlamanın Önemi;
- Enerji Tasarrufu, Dışa Bağımlılığın Azaltılması, Çevresel Maliyetler,Can ve Mal Güvenliği, Hızlı Erişim, Kombine Taşımacılık ve Çağdaş Hizmetler Yönüyle Öncelikler

Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi, 21-24 Ekim 2015 tarihlerinde elektrik sektörünün en önemli buluşmasına ev sahipliği yapıyor
Meslek alanımıza ilişkin gelişmelerin izlenmesi, üniversiteler ile sanayi arasında işbirliğinin sağlanması, mühendislik uygulamalarının ve etkileşim içinde bulunan diğer alanlardaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulması, değerlendirilmesi ve tartışılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilki 2009 yılında 1024 kişinin katılımıyla; ikincisi 2011 yılında 1348 kişinin katılımıyla; üçüncüsü 2013 yılında 4476 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Etkinliklerin bir yenisi 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde IV. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi adı altında düzenlenecektir.
Ayrıntılı bilgi >>
Kongre ile eşzamanlı gerçekleştirilecek Sergi ile ülkemizin bir çok bölgesinden elektrik, elektronik, enerji, otomasyon, aydınlatma alanında faaliyet gösteren sektör profesyonellerinin katılımı sağlanacak, teknolojik gelişmeler katılımcılar ile buluşacaktır.
Bildiri Takvimi Belirlendi
Kongre kapsamında gerçekleştirilecek VIII. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu, III. Yapı Elektronik Sistemleri
Sempozyumu,II. Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu etkinliklerinde sunulmak üzere gönderilecek bildirilere
ilişkin önemli tarihler aşağıda yer almaktadır.
Bildiri gönderilme tarihi 30 Nisan 2015
Bildiri değerlendirme sonuçları 31 Mayıs 2015
Düzeltilmiş bildirilerin gönderilmesi 15 Haziran 2015
Bildiri yazım kuralları Ayrıntılı bilgi >>
İTÜ EMK aracılığı ile TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar A.Ş. (SolidWorks Türkiye Distribütörü) tarafından 18-19 ve 26-27 Nisan tarihlerinde toplam 12 saat SolidWorks Electrical eğitimi verilecektir. Eğitim İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi 5202 no’lu amfide 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İTÜ EMK aracılığı ile TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar A.Ş. (SolidWorks Türkiye Distribütörü) tarafından 18-19 ve 26-27 Nisan tarihlerinde toplam 12 saat SolidWorks Electrical eğitimi verilecektir. Eğitim İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi 5202 no’lu amfide 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İTÜ EMK aracılığı ile TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar A.Ş. (SolidWorks Türkiye Distribütörü) tarafından 18-19 ve 26-27 Nisan tarihlerinde toplam 12 saat SolidWorks Electrical eğitimi verilecektir. Eğitim İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi 5202 no’lu amfide 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İTÜ EMK aracılığı ile TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar A.Ş. (SolidWorks Türkiye Distribütörü) tarafından 18-19 ve 26-27 Nisan tarihlerinde toplam 12 saat SolidWorks Electrical eğitimi verilecektir. Eğitim İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi 5202 no’lu amfide 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.