ETKİNLİK TAKVİMİ

Fuar Hakkında
- Tarih: 16 – 19 Nisan 2015I
- Fuar Alanı: İstanbul Fuar Merkezi Hall 9 – 10
- Ziyaret Saati: 10:00 – 19:00
- Alan Ölçüsü: 10.000 m²
- Katılımcı Sayısı: 250
- Ziyaretçi Sayısı: 10.000
Katılımcı Profili
- Endüstriyel Aydınlatma
- Dış alan Aydınlatması
- Mağaza Aydınlatması
- Aydınlatma Aksesuarları
- Bina Otomasyon Sistemleri
- LED Teknolojileri
Ziyaretçi Profili
- Elektrik Mühendisleri
- Mimarlar
- İç Mimarlar
- Aydınlatma Tasarımcıları
- Endüstri Ürünleri Tasarımcıları
- İşletme Tesis Teknik Müdürleri
- Aydınlatma Ürünleri Temsilcileri ve Dağıtımcıları
- Perakende, Zincir Mağaza İşletmecileri ve Yetkilileri
- Akademisyenler ve Öğrenciler
- Meslek Odaları, İlgili Dernek, Federasyon, Birlik Üyeleri
- Bakanlıklar ve Yerel Yönetimlerin Yetkilileri
Kolay Ulaşım Için Bilgiler: http://www.istanbullight.com/assets/img/content/anasayfa/popup.jpg
Jeotermal enerji hariç yenilenebilir enerji kaynaklarının hepsinin temelinde, meteorolojik değişkenlerin varlığı bulunmaktadır. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Enerji Meteorolojisi Çalıştayı öncesinde, yenilenebilir enerji projelerindeki farklı disiplinlerden çalışanları biraraya getirecek ve bu disiplinlerin tamamıyla ilgili eğitimin verileceği bir kurs programı hazırlanmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Rüzgar, Güneş ve Hidroelektrik Enerjisi Kursu”nda Meteoroloji, Elektrik, Makine ve İnşaat mühendisliği dallarında uzmanların verecekleri derslerle, kursiyerlerin mühendislik bilgileriyle donatılması amaçlanmaktadır. Bu sebeple adı geçen kurs, konuya ilgi duyan bütün mühendislerin, yatırımcıların ve yenilenebilir enerji uygulayıcılarının katılımınına açık olacaktır.
Hidroelektrik Enerjisi Kurs Programı
Öğrenci Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/ogrenci/
Kursiyer Kurs Kayıt : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/kursiyer/
Kaynak : http://www.yenilenebilirenerji.itu.edu.tr/
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından 2-3 Nisan 2015 tarihlerinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde kamu kurumlarının,iş dünyası temsilcilerinin,akademisyenler ve öğrencilerin katılımlarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek İstanbul Karbon Zirvesi .Konuşmacı ya da destekçi olmak ve tüm paydaş fikirleriniz için geç kalmadan başvurun.
Kayıt : http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/kayit/
Konuşmacı Başvurusu : http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/konusmaci-basvurusu/
http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/dusuk-karbon-kahramani-odulu/

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 9-10-11 Nisan 2015’ te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde dokuzuncusu düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Kayıt tarihi son olarak 7 nisan olup, kayıtlarınızı www.ituro.itu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: www.ituro.itu.edu.tr

Bu yıl yedincisi düzenlenecek sürdürebilir gelişme ve şehir planlaması konferansı İTÜ Taşkışla Kampüsünde organize ediliyor. Konferansta genel olarak Çarpık Şehirleşmenin Ormanlara, Şehrin Yeşil Alanlarına ve Dağlık/Kıyılık Bölgelere yaptığı tahribat üzerine paneller olacak. Bu sorunlara çözüm getirmek için Modern Şehir Planlamacılığı Eleştirisi yapılacak ve Çevre-Dostu Çözümler üretilmeye odaklanılacak. Uluslararası alandan bir çok ün sahibi Çevreciler, Mimarlar, Mühendisler ve Bilim Adamları bu konferansa katılımda bulunacak.
Aynı Zamanda bu konferans sizden Makaleleriniz için çağrı yapıyor. Wessex Institute’a gönderilecek olan bu makalelerin ufuk-değiştirici ve akademik olarak içeriği sağlam olması bekleniyor. Ilk etapta Abstract kısmınızı yazmanız ve bunun incelenmesinden sonra Tüm Makalenizi göndermeniz bekleniyor.
Konferansın Dili Ingilizce olacaktır.
Ayrıntılı Bilgi Için Linkler:
Abstract & Paper Submission Info: http://www.wessex.ac.uk/15-conferences/sustainable-development-and-planning-2015/page-4.html
Conference Venue: http://www.wessex.ac.uk/15-conferences/sustainable-development-and-planning-2015/page-8.html
Registration: http://www.wessex.ac.uk/15-conferences/sustainable-development-and-planning-2015/page-5.html
Kayıt Için Contact Person’a Gönderilecek Form: https://www.wessex.ac.uk/images/stories/pdf_registration_forms/2015/SDP15_Registration_Form.pdf
Katılımın Yararları: http://www.wessex.ac.uk/15-conferences/sustainable-development-and-planning-2015/page-3.html
Konferans Konuları Ayrıntılı: http://www.wessex.ac.uk/15-conferences/sustainable-development-and-planning-2015/page-2.html

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ”7.Temiz Enerji Günleri”(TEG’17) için geri sayım başladı !
Her yıl gücüne güç katan TEG, sektör-öğrenci-akademisyen arasında köprü vazifesi üstlenmektedir.
Sektördeki gelişmeleri takip edebileceğiniz, temiz enerjinin geleceğini çözümleyebileceğiniz, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık kazanacağınız ve Türkiye’deki durum ile globaldeki durumu kıyaslama fırsatı elde edebileceğiniz TEG’17 da bu sene rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, enerji ve inovasyon, enerji piyasası ve ticareti, elektrikli araçlar, enerji yönetimi-verimliliği ve diğer alternatif enerji kaynakları(dalga enerjisi, nükleer enerji, hidrojen enerjisi, jeotermal enerji, biyokütle enerjisi) konuları ele alınacak olup ”yüzde yüz yenilenebilir enerji mümkün müdür ?” sorusunun cevabını alacaksınız.
Sektör liderlerinin katılacağı bu etkinliğe yenilenebilir enerji kaynakları hakkında ilgi duyan herkesi 9-10-11 Mart 2017 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültürel Merkezi’ne bekliyoruz.
Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için etkinliğimizin web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.