ETKİNLİK TAKVİMİ

Fuar Hakkında
- Tarih: 16 – 19 Nisan 2015I
- Fuar Alanı: İstanbul Fuar Merkezi Hall 9 – 10
- Ziyaret Saati: 10:00 – 19:00
- Alan Ölçüsü: 10.000 m²
- Katılımcı Sayısı: 250
- Ziyaretçi Sayısı: 10.000
Katılımcı Profili
- Endüstriyel Aydınlatma
- Dış alan Aydınlatması
- Mağaza Aydınlatması
- Aydınlatma Aksesuarları
- Bina Otomasyon Sistemleri
- LED Teknolojileri
Ziyaretçi Profili
- Elektrik Mühendisleri
- Mimarlar
- İç Mimarlar
- Aydınlatma Tasarımcıları
- Endüstri Ürünleri Tasarımcıları
- İşletme Tesis Teknik Müdürleri
- Aydınlatma Ürünleri Temsilcileri ve Dağıtımcıları
- Perakende, Zincir Mağaza İşletmecileri ve Yetkilileri
- Akademisyenler ve Öğrenciler
- Meslek Odaları, İlgili Dernek, Federasyon, Birlik Üyeleri
- Bakanlıklar ve Yerel Yönetimlerin Yetkilileri
Kolay Ulaşım Için Bilgiler: http://www.istanbullight.com/assets/img/content/anasayfa/popup.jpg

Tarih:
18 Mart 2015 | 09:00am – 6:00pm
Konum:
Istanbul Congress Center (ICC) B2, Çamlıca Hall Taşkışla Caddesi Harbiye 34367 İstanbul, Türkiye
Kayıt:
http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/kayit.html
Program:
Zaman | |
---|---|
9:00 am – 10:00 am | Kayıt ve Tanışma Kahvaltısı |
10:00 am – 10:15 am | Intersolar Tarafından Açılış ve Hoşgeldiniz Konuşması |
10:15 am – 11:00 am | Ana Konuşmacı: Türkiye’de Sürdürülebilir Bir Güneş Enerjisi Pazarının Geliştirilmesi – Önemli Konular ve Sonraki Adımlar |
11:00 am – 11:30 am | Pazarın Son Durumu: Türkiye PV Pazarındaki Mevcut Eğilimler ve Zorluklar
|
11:30 am – 12:00 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 1: Yasal Altyapı
|
12:00 pm – 12:30 pm | Güneş Enerjisi Projelerini Başarılı Şekilde Başlatmak için Önemli Konular 2: Konseptten İşletmeye
|
12:30 pm – 2:00 pm | Öğle Yemeği ve Karşılıklı Görüşmeler |
2:00 pm – 3:00 pm | Panel Tartışma: Türkiye’de Güneş Enerjisi Finansmanı – Bölgesel Detaylar ve Ön Koşullar
|
3:00 pm – 3:30 pm | Türkiye’deki PV Santralleri: Pratik Bir Yaklaşım
|
3:30 pm – 4:00 pm | Bir İş Fırsatı Olarak Yerel İçerik Gereksinimleri
|
4:00 pm – 4:30 pm | Kahve Arası ve Karşılıklı Görüşmeler |
4:30 pm – 5:00 pm | Dönüm Noktasındaki Güneş Enerjisi: Tarife Garantili Sistemden, İç Tüketim ve Güneş Enerjisi İhaleleri
|
5:00 pm – 6:00 pm | Türkiye’nin Güneş Enerjisi Alanındaki Geleceği: Sürdürülebilir bir Endüstri Oluşturmanın Esasları
|
6:00 pm | Karşılıklı Görüşmeler ve Kapanış |
Kaynak : http://www.intersolarglobal.com/tr/intersolar-summit-turkey/hizli-bilgiler.html
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından 2-3 Nisan 2015 tarihlerinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde kamu kurumlarının,iş dünyası temsilcilerinin,akademisyenler ve öğrencilerin katılımlarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek İstanbul Karbon Zirvesi .Konuşmacı ya da destekçi olmak ve tüm paydaş fikirleriniz için geç kalmadan başvurun.
Kayıt : http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/kayit/
Konuşmacı Başvurusu : http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/konusmaci-basvurusu/
http://www.istanbulcarbonsummit.org/tr/dusuk-karbon-kahramani-odulu/

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 9-10-11 Nisan 2015’ te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde dokuzuncusu düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir. Kayıt tarihi son olarak 7 nisan olup, kayıtlarınızı www.ituro.itu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: www.ituro.itu.edu.tr
9-11 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde bu yıl 8.si düzenlenecek olan Solarex İstanbul- Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda güneş enerjisi kaynakları ve güneş enerjisi piyasaları tüm boyutları ile değerlendirilecek.En son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği ve yeni ürünlerin profesyonel ziyaretçilere sergilenebileceği fuara katılım ve program ile ilgili detaylı bilgiye web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bilet : http://www.solarexistanbul.com/e-bilet/
Web : http://www.solarexistanbul.com

IÇERİK
Demiryolları Cumhuriyetin ilk yıllarından İkinci Dünya Savaşının başlangıcına kadar Türkiye’nin kalkınma hamlelerinde temel bir öneme sahip olmuştur.
1950’lerden sonra Cumhuriyetin ilk yıllarının aksine karayolları geliştirilmiş, demiryolları ikinci plana atılmıştır. Karayolu taşımacılığına verilen aşırı önem, diğer taşıma türlerinin ihmal edilmesine yol açmış; yüksek maliyet, verimsiz yol kullanımı ile yatırım maliyetlerindeki artış, arazi kayıpları, gürültü ve çevre kirliliği oluşmuş; ekonomik olmayan irrasyonel yatırım kararlarıyla ülkemizde dengesiz ve çarpık bir ulaşım sistemi geliştirilmiştir.
Odamız, ulaşım ve demiryolu politikalarının geliştirilmesinin ülkemiz ulaşım politikaları için önemini vurgulamak amacıyla Elektrikli Ulaşım Sistemleri Sempozyumu ve Sergisini 07-09 Nisan 2011 tarihleri arasında Bursa ve Eskişehir de, 2. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumunu ise 14-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirmişti.
Elektrik Mühendisleri Odası 44. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde 3. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu (ERUSİS’15) EMO Eskişehir Şubemizce Eskişehir’de gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda Üniversitelerde, Kamu kurumlarında ve Endüstride bulunan araştırmacıları, uygulamacıları ve karar vericileri bir araya getirerek çalışmalarını sunmak, önerilerini paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır.
Ülkemiz ulaşım politikaları içerisinde uzun yıllardır ülke olarak değerlendiremediğimiz ve dünyadaki uygulamalara paralel olarak gelişimini sağlayamadığımız Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda yapılan plan, proje ve teknolojik üretimleri ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirmek ve bu alanda öneriler geliştirmek sempozyumun temel yaklaşımı olacaktır.
Gerçekleştireceğimiz Sempozyumun bu alanda tüm katılımcılara yararlı olacağı gibi ülkemiz ulaşım politikalarında da yol gösterici olacağına inanıyor katılımınızı ve desteğinizi bekliyoruz.
AMAÇ VE KAPSAMI
Elektrik Mühendisleri Odası 44. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde 3. Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu (ERUSİS’15) EMO Eskişehir Şubemizce Eskişehir’de gerçekleştirilecektir. Etkinliğin amacı Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri konusunda Üniversitelerde, Kamu kurumlarında ve Endüstride bulunan araştırmacıları, uygulamacıları ve karar vericileri bir araya getirerek çalışmalarını sunmak, önerilerini paylaşmak ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmaktır.
Demiryollarının serbestleşme kanunu sonrasında, sektörde yeni vizyon ve stratejilerin, kamu, sanayi, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının ortak platformda buluşturulması hedeflenmiştir. Kamu yararı gözetilerek yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılabileceği bir platform oluşturulması amaç edinilmiştir.
KONULAR
- Çağdaş Ulaşım Politikaları
- Kentsel Planlama Ve Ulaşim İlişkisi
- Kentsel Ulaşım Yatırımlarının Finansmanı
- Kentlerde İklim Dostu Ulaşım Zorunluluğu
- Engelsiz Ulaşım
- Kentiçi Ulaşım Modlarının Üstün Ve Zayıf Yönleri
- Yaya Ulaşımı
- Ulaşım Sosyolojisi
- Ülkemizdeki Ekonomik Sosyal ve Siyasal GelişmelerEkseninde Raylı Sistemlerin Gelişim Süreçleri;
- Toplumsal Yaşamda Yük ve Yolcu Taşımacılığının Öncelikleri;
- Güvenlik- Zaman ve Konfor Açısından Raylı Sistemlerin Ekonomik ve Sosyal Boyutları ile Diğer Ulaşım( Kara, Deniz ve Hava) Yollarıyla Karşılaştırılması
- Raylı Sistemlerde Teknolojik Gelişim – Mevcut Tesis ve Araçların Rehabilitasyon ve Modernizasyonu
- Demiryolları Yatırım ve İşletmeciliğinde Planlamanın Önemi;
- Enerji Tasarrufu, Dışa Bağımlılığın Azaltılması, Çevresel Maliyetler,Can ve Mal Güvenliği, Hızlı Erişim, Kombine Taşımacılık ve Çağdaş Hizmetler Yönüyle Öncelikler

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ”7.Temiz Enerji Günleri”(TEG’17) için geri sayım başladı !
Her yıl gücüne güç katan TEG, sektör-öğrenci-akademisyen arasında köprü vazifesi üstlenmektedir.
Sektördeki gelişmeleri takip edebileceğiniz, temiz enerjinin geleceğini çözümleyebileceğiniz, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık kazanacağınız ve Türkiye’deki durum ile globaldeki durumu kıyaslama fırsatı elde edebileceğiniz TEG’17 da bu sene rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, enerji ve inovasyon, enerji piyasası ve ticareti, elektrikli araçlar, enerji yönetimi-verimliliği ve diğer alternatif enerji kaynakları(dalga enerjisi, nükleer enerji, hidrojen enerjisi, jeotermal enerji, biyokütle enerjisi) konuları ele alınacak olup ”yüzde yüz yenilenebilir enerji mümkün müdür ?” sorusunun cevabını alacaksınız.
Sektör liderlerinin katılacağı bu etkinliğe yenilenebilir enerji kaynakları hakkında ilgi duyan herkesi 9-10-11 Mart 2017 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültürel Merkezi’ne bekliyoruz.
Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için etkinliğimizin web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.