Temiz Enerji Günleri 2015 – 2. Gün

Rate this post

Uyarı:Fotoğrafların boyutları çok büyük olduğundan dolayı 1-2 dakikalık bir süre dilimi içerisinde yüklenmelerini lütfen bekleyiniz.!!

Temiz Enerji Günleri 2015, yoğun bir katılımla ilk günü geride bıraktı.

Gün boyu çeşitli sürpriz çekilişler ve hediyeler eşliğinde devam eden Temiz Enerji Günleri, yine yoğun bir katılımla ve ziyaretçilerimizin son derece ilgisini çeken konularla kaldığı yerden hızlı bir şekilde devam etti.

Şehir dışından çeşitli üniversitelerden konuk ettiğimiz misafirlerimiz, konakladıkları yer olan Sarıyer Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden, ilk gün ki gibi, Salı sabahı kalkan araçlarla İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ne getirildi. Konuklarımıza eşlik edilerek yapılan eğlenceli bir kahvaltı sonrası Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne geçilerek panellere katılım sağlandı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bulunan konuşmacılarımızla ikramlar eşliğinde sohbetler edilerek konuşmacılarımızın etkinliğimizi oldukça başarılı ve profesyonelce bulduklarını öğrenmemiz bizim için motive edici ve oldukça mutlu edici bir gelişme oldu.

Temiz Enerji Günleri 2016 için,bu yıl etkinliğimize katılan firmalardan destek alacağımız bilgisi önemli bir gelişme olarak yerini aldı.

Temiz Enerji Günleri 2015’in ikinci ve son günü ise yine birbirinden faydalı konularımız ve değerli konuşmacılarımız ile aşağıdaki paneller zinciriyle sürdü.

D.PANELİ: 10.30-12.30

➢ Türkiye güneş enerjisi potansiyeli ve mevzuatı – Bilal Şimşek
➢ Güneş panellerinin yapısı ve çalışma şekli, GES tesis bileşenleri – Ahmet Beler
➢ Ac toplama ve şebeke koruma panoları – Ömer Koç
➢ Güneş enerjisi pazarında fırsatlar ve tehditler – Faruk Telemcioğlu

E.PANELİ: 13.30-14.45

➢ Nükleer enerji – Senem Şentürk Lüle & Eyyüp Lütfü Sarıcı ve Ümit Kızılkaya

F.PANELİ: 15.00-16.30
➢ Yerli elektrikli taşıtlar ve geleceği – İsmail Berber
➢ Elektrik araç şarj altyapısı ve akıllı şebeke yönetimi – Serdar Şalcı
➢ Elektrik enerjisi depolama teknolojileri – Ozan Erdinç
  • Salı gün ki ilk konuşmacımız Sayın Bilal Şimşek oldu.
Bilal Şimşek,Türkiye elektrik sektörünün yapısını; üretim, iletim ve dağıtım aşamaları sırasında hangi kurumların görev aldığı konusunda bilgiler vererek bizlere TEDAŞ’ı tanıttı.
21 dağıtım bölgesi hakkında bilgiler aktaran Bilal Şimşek, bizimle Türkiye’nin kurulu gücü ile ilgili istatistikler paylaştı.
Aşağıdaki kurulu güç değerleridir.
TERMİK-41.801,8(mW)
HİDROLİK-23.643,2(mW)
RÜZGAR-3.629,7(mW)
JEOTERMAL-404,9(mW)
GÜNEŞ-40,2(mW)
olmak üzere toplam kurulu güç 69.519,8 olarak belirlenmiştir.
Son olarak, güneş enerjisi potansiyeli, dağıtım şebekeleri, şebeke akışı ve mevzuat konularında bizleri bilgilendiren Bilal Şimşek sunumunu burada noktalandırdı. Soru-cevap kısmına geçilerek ara verildi.
  • D Paneli 2.kısım için konuşmacımız ise CSUN firmasından Sayın Ahmet Beler oldu.
Ahmet Beler; şirket profili, iş planı, teknoloji/AR-GE, bankabilitiy, üretim, ürünler ve referanslar hakkında bilgiler verdi.
  • ”Ac toplama ve şebeke koruma panoları” konusunda ise ana sponsorumuz olan Form Elektrik’ten Sayın Ömer Koç bizlere ve konuklarımıza  faydalı bilgiler sağladı.
Ömer Koç NH Sigorta & TMŞ ve TMŞ Avantajları-Dezavantajları hakkında bilgiler vererek koruma elemanı seçiminde göz önüne alınacak faktörleri vurguladı.
DSYA-TMŞ kıyaslaması yapan Ömer Koç AC toplama panoları, galvanizli sac pano, cam elyaf takviyeli polyester panolarla sunumunu sonlandırıp soru-cevap kısmına geçildi.
  • ”Güneş enerjisi pazarında fırsatlar ve tehditler” konusunda ise  destek sponsorumuz olan GÜNDER’den Sayın Faruk Telemcioğlu ise D panelimizin son konuşmacısıydı.
GÜNDER’i bize tanıtarak konuşmasına başlayan Faruk Telemcioğlu kurulu gücün dağılımı, güneş potansiyelimiz, güneş ile ısıtma, güneş sistemleri konularında açıklamalarda bulundu.
Güneşle elektrik üretimi konusunda FV sistem maliyetleri, FV sistem bileşenleri, FV panel oluşumu ve birçok konuda Faruk Telemcioğlu tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
Faruk Telemcioğlu’nun son sözüyle birlikte öğlen yemeği arası verildi.
Öğleden sonra ise E panelini oluşturan ”Nükleer Enerji”konusu işlenecekti.
E paneline katılım bir hayli yüksekti.Panele ayrılan süre yetmediği için etkinliğimizin ikinci gününü biraz uzatmak zorunda kaldık.
  • ”Nükleer Enerji”
Nükleer Enerji panelinin ilk konuşmacısı İTÜ Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi Müdürü Sayın Senem Şentürk Lüle oldu.
Öncelikle Senem hanımla birlikte ”Nükleer Enerji Nedir ?” sorusuna cevap aradık.
Nükleer Güç Santralleri(NGS) hakkında bilgiler verildi.
Fisyon ve Füzyon bölünmelerin anlatıldığı sunumda nükleer güvenlik ve nükleer kazalar konuları irdelendi.
Senem Şentürk Lüle dünyadaki uranyum ve nükleer santralleri hakkında bilgilendirici konuşmalar yaparak sunumu noktaladı.
Sıradaki konuşmacımız ise destek sponsorumuz olan Akkuyu Nükleer A.Ş’den Sayın Eyyüp Lütfü Sarıcı oldu.
Eyyüp Lütfü Sarıcı, Akkuyu NGS Sahası hakkında detaylar aktardı.
Nükleer Enerji Panelimizin son konuşmacısı olarak ise yine Akkuyu Nükleer A.Ş’den Sayın Ümit Kızılkaya idi.
Ümit Kızılkaya ”Nükleer Enerji Uzmanı Yetiştirme Programı(RUSYA)” ile ilgili bilgiler verdi.
Soru-cevap yapılarak Nükleer Enerji panelimiz son bulmuş oldu.
Etkinliğimizin son panelini ise ”Yerli elektrikli taşıtlar ve geleceği”, ”Elektrik araç şarj altyapısı ve akıllı şebeke yönetimi” ve ”Elektrik enerjisi depolama teknolojileri” konuları oluşturdu.
  • ”Yerli elektrikli taşıtlar ve geleceği” konusunda SEMSİS Dizayn’dan İsmail Berber…
Türkiye’deki elektrikli araç girişimleri, yerli elektrikli modellerimiz hakkında ve başka ilgili konular hakkında bilgiler edindik.
  • ”Elektrik araç şarj altyapısı ve akıllı şebeke yönetimi ” konusunda ise GERSAN’dan Sayın Serdar Şalcı’yı dinledik.
Serdar Şalcı Elektrikli Taşıtlar,  Şarj İstasyonları, Dünyada Şarj İstasyonları ve GERSAN EAŞ ve Altyapı Projesi konuları hakkında edinimlerini bizlere aktardı.
  • Etkinliğimizin son konuşmasını ise Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde Sayın  Yrd. Doç. Dr. Ozan Erdinç ”Elektrik enerjisi depolama teknolojileri” üzerine yaptı.
Ozan Erdinç, elektriksel enerji depolama sistemleri olarak bataryaları, ultra-kapasitörleri, volanları, hidrojen enerjisi depolama sistemlerini, sıkıştırılmış hava tabanlı elektrik enerjisi depolama sistemlerini tanıttı ve bilgilendirdi.
Çok büyük uğraşlar ve çabalar sonucu başarılı bir etkinlik çıkarmanın vermiş olduğu mutlulukla yazımı sonlandırıyorum.
Öncelikle, böyle güzel bir etkinlikte çok büyük emekler verip etkinliği bu noktaya taşıyan  ekip arkadaşlarım olan İTÜ-EMK Temiz Enerji Günleri 2015 Ekibi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.
Ana sponsorumuz Form Elektrik’e, destek sponsorlarımız GÜNDER ve Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye, hizmet sponsorumuz Sarıyer Belediyesi’ne ve son olarak basın sponsorumuz Enerji ve Tesisat’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.
Bütün konuşmacılarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.
Bir sonraki ”Temiz Enerji Günleri” organizasyonu aracılığıyla buluşmak üzere…
Posted in Eğitim ve Kariyer Etkinlikleri, Genel and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .